Licht- en geluidsmateriaal

Door met zorg het juiste licht- en geluidsmateriaal en het goed op te stellen, creëer je de perfecte sfeer én voorkom je problemen. Het huren en gebruiken van dat materiaal vergt technische kennis. Laat je dus bijstaan door iemand met kennis van zaken als je er zelf (te) weinig van afweet.

Een geschikte licht- en geluidsinstallatie vinden

Als de zaal niet over een vaste muziek- en lichtinstallatie beschikt of als je evenement in openlucht of in een tent organiseert, moet je zelf voor de geschikte apparatuur zorgen. Kies om te beginnen een geluids- en lichtinstallatie op maat van de locatie. Je budget en de ruimte waar het evenement plaatsvindt, bepalen in belangrijke mate of je voor een uitgebreide lichtshow kiest of voor een bescheiden, maar budgetvriendelijke set spots.

Wat huren/uitlenen?

In de technische rider van artiesten staat vaak vermeld of ze zelf licht- en geluidsapparatuur voorzien. Staat die informatie er niet in, ga dan vooraf na wat ze precies nodig hebben, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Waar huren/uitlenen?

Provinciale uitleendiensten stellen geluid- en lichtapparatuur ter beschikking tegen een kleine vergoeding. Mogelijk kan je er enkel wel als erkende vereniging hiervan gebruik maken.

Kies je voor een privéfirma, vergelijk dan de prijzen van verschillende verhuurders. Je kan ook naar goede of slechte ervaringen vragen bij collega-organisatoren in jouw regio.

Ga steeds na of het gehuurde licht- en geluidsmateriaal verzekerd is. Is dat niet zo, overweeg dan om een verzekering Alle Risico’s af te sluiten. 

Firma zoeken en vinden?

Ben je op zoek naar een professionele privéfirma, maar weet je niet waar te beginnen? Op de website Eventplanner kan je bedrijven zoeken per provincie.

Eventplanner
  • Beeld Valerie Vonck