Corona en de gevolgen voor je evenement

Op de Nationale Veiligheidsraad van 3 juni werd fase 3 in de versoepeling van de coronamaatregelen aangekondigd. Deze fase gaat in vanaf 8 juni. Er is perspectief voor evenementen vanaf 1 juli, maar nog niet alles is even duidelijk. We wachten nog de ministeriële besluiten af voor de details.

Wat zeker is, is dat alle massa-evenementen zoals grote festivals en fuiven verboden zijn tot en met 31 augustus. Als de epidemie positief evolueert zullen deze evenementen wel terug mogelijk zijn vanaf 1 september 2020.

Kan mijn evenement plaatsvinden?

 • Mijn evenement vindt plaats voor 1 juli

  Alle publieke evenementen voor 1 juli zijn verboden.

 • Mijn evenement vindt plaats na 1 juli

  Vanaf 1 juli kunnen culturele evenementen met een maximum van 200 zittende bezoekers terug plaatsvinden. Op voorwaarde dat je social distancing tussen de bezoekers kan verzekeren en hygiënische maatregelen neemt.

  Het is nog niet duidelijk of dit zal gelden voor alle soorten organisatoren of enkel erkende (cultuur)organisaties. We wachten de ministeriële besluiten af.

  Vanaf 1 juli zou de overheid ook een online tool/hulpmiddel voorzien om te kunnen bepalen welke evenementen kunnen doorgaan en wat de maatregelen en protocollen zijn per type evenement.

 • Mijn evenement is een massa-evenement

  Alle massa-evenementen zoals grote festivals maar ook fuiven zijn verboden tot tenminste 31 augustus. Als de epidemie positief evolueert zal dit terug mogelijk zijn vanaf 1 september.

  Niemand kan voorspellen hoe deze crisis de komende weken en maanden zal evolueren. De media volgen is hiervoor aangeraden. Denk goed na over het al dan niet laten doorgaan van je evenement en bij het organiseren van nieuwe evenementen waar mensen dicht op elkaar staan.

Meer informatie over corona?

Lees onze specifieke corona artikels over de financiële impact van corona en het annuleren van je evenement.

Gerichte informatie voor het jeugdwerk is te vinden op de website van de Ambrassade en/of op de website van jouw nationale koepel/federatie.

Algemene informatie over het coronavirus is te raadplegen op de website van de overheid.

Vragen en antwoorden over het coronavoris van Departement Jeugd, Cultuur en Media ism Cutluurloket in dit overzicht

 • Beeld Nikki Lucy