Draaiboek coronaproof organiseren

Laatste update: Vanaf 29 oktober is het organiseren van evenementen tijdelijk verboden

Hoe de epidemeologische situatie zal evolueren kunnen we jammer genoeg niet voorspellen. Het ziet er echter niet naar uit dat we snel terug naar normaal gaan. Organiseren zal zodra de situatie het toelaat nog steeds coronaproof moeten gebeuren. Indien je dus evenementen plant raden we aan om daarvoor ons draaiboek coronaproof organiseren gebruikt.

Opgelet: We weten niet zeker welke maatregelen er zullen gelden bij de heropstart van evenementen. Er kunnen dus nog regels veranderen in de toekomst, bijvoorbeeld het sluitingsuur of de maximimcapaciteit. De hygiënische maatregelen die je moet nemen voor het coronaproof maken van een evenement blijven echter dezelfde.

Aangezien de maatregelen die van toepassing zijn op muziekevenementen verspreid zitten over verschillende documenten hebben wij vanuit ikorganiseer alle relevante informatie verzameld in één draaiboek. Dit draaiboek geeft je de handvaten om een coronaproof evenement te organiseren.

Het draaiboek behandelt de fase voor, tijdens en na het evenement. Sommige zaken worden in verschillende fases aangehaald en/of vullen elkaar aan. Maak op basis van dit draaiboek een eigen draaiboek voor je evenement en voorzie de juiste maatregelen in elke fase van je evenement. Een draaiboek is belangrijk:

  • als basisdocument bij de voorbereidingen
  • als houvast voor de organisator en medewerkers/vrijwilligers
  • als bewijs voor de (lokale) overheid dat het evenement volgens het principe van een goede huisvader werd aangepakt

Draaiboek coronaproof organiseren