Geannuleerd: Checklist

UPDATE: Checklist is geannuleerd en zal niet doorgaan op April 2022.

Ikorganiseer.be is er voor jonge organisatoren. We doen niets liever dan jullie op weg helpen om evenementen zo veilig, strak en spannend mogelijk te organiseren. Onze website staat alvast vol met handige tips & tricks (ja, zelfs een letterlijke checklist om je event in goede banen te leiden), maar over bepaalde onderwerpen willen we liever ideeën uitwisselen via direct contact. 
Kom op zaterdag 9 april langs in Transit M, Mechelen en neem deel aan workshops, luister naar panelgesprekken en vraag advies op maat van jouw evenement.

Interessant voor jou? Schrijf je hier in!

Code geel is aangekondigd en dat wil maar één ding zeggen: we mogen weer! Wij vatten alvast de koe bij de horens en stomen jullie klaar voor het komend seizoen aan fuiven, festivals, club nights, jeugdhuisavonden en open airs. De voorbije jaren is de evenementensector volledig door elkaar geschud, met zowel negatieve als positieve gevolgen. Het verbod op nauw fysiek contact zorgde voor ellelange periodes van afwachten en herprogrammeren, maar het gaf ons ook tijd om stil te staan bij wat beter kan. 
 
Hoe zat dat nu weer met Sabam? Hoe pak je grensoverschrijdend gedrag aan? Op welke verschillende manieren breng je geld in het laatje? Zijn tijdelijke invullingen wel per se een positieve evolutie? Hoe stuur je het best vrijwilligers aan? 
 
Om op alle prangende vragen een antwoord te bieden nodigen we professionals uit het veld uit om hun expertise met jullie te delen. Zo kan je je praktische vaardigheden bijschaven tijdens workshops over draaiboeken (door Lindsi Denauw, Kinky Star), vrijwilligersbeleid (Fatima Laabab, Formaat vzw) en Sabam (Unisono). Daarnaast gaan Hendrik Wittock (VICE), Lise van Blond & meldet.org en WLTR van Burenhinder in debat over safer spaces en inclusiviteit. VI.BE komt vertellen over hoe je een line-up bouwt en vzw Toestand modereert een gesprek over tijdelijke invullingen. Zit je met een concrete case? Ga dan langs bij feedbackstandjes van VI.BE, Cultuurloket, Unisono, Formaat en onszelf.  
 
Zet 9 april alvast in jullie agenda en hou de sociale media van ikorganiseer.be in de gaten want de komende weken kondigen we ons volledig programma aan! 

Inschrijven doe je hier! (De inschrijvingen lopen via de website van Formaat vzw)